Persbericht: 4 dronken bestuurders en 1 bestuurder positief op drugs bij controle 44 voertuigen tijdens verkeersacties politiezone TARL (15-18 januari 2021)

Tussen vrijdag 15 januari 2021 en maandag 18 januari 2021 heeft de politiezone TARL verkeersacties georganiseerd op haar grondgebied.

Motard

Op de Korenbloemlaan te Liedekerke werden 6 bestuurders gecontroleerd. 1 bestuurder bleek geen houder van een rijbewijs. Het voertuig werd getakeld. 1 bestuurder was dronken.

Op de Affligemsestraat te Liedekerke werden 8 bestuurders gecontroleerd. Er werden 2 inbreuken vastgesteld inzake keuring van het voertuig. Bij 1 voertuig bleek het kinderbeveiligingssysteem onvoldoende vastgemaakt.

Op de Kraanstraat te Roosdaal werden 7 bestuurders gecontroleerd. 1 persoon was dronken. 2 personen waren in overtreding met de avondklok.

Op de Bellestraat te Affligem werden 11 bestuurders gecontroleerd. Niemand had gedronken. Er werden 2 inbreuken vastgesteld inzake keuring van het voertuig. 1 persoon was niet in het bezit van een identiteitskaart. 1 bestuurder werd betrapt tijdens een lopend verval van het recht tot sturen.

Op de Brusselbaan te Affligem werden 4 bestuurders gecontroleerd. 1 bestuurder was dronken. Er werden 2 inbreuken vastgesteld inzake keuring van het voertuig. Bij 1 voertuig bleek het kinderbeveiligingssysteem onvoldoende vastgemaakt.

Aan het op- en afrittencomplex van Ternat werden 8 bestuurders gecontroleerd. 1 bestuurder was dronken. 1 bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. 2 bestuurders werden betrapt tijdens een lopend verval van het recht tot sturen. Er werden 2 inbreuken vastgesteld inzake keuring van het voertuig. 2 bestuurders bleken niet te beschikken over een geldig inschrijvingsbewijs voor het voertuig. 1 bestuurder had het rijbewijs niet op zak. 13 personen waren in overtreding met de avondklok.