Persbericht: 8 inhoudingen en 5 intrekkingen van rijbewijzen bij alcoholcontrole te Roosdaal en Liedekerke op 10 januari 2020

Op 10 januari 2020 heeft de politiezone TARL in het kader van de BOB-campagne ‘Weekend zonder Alcohol’ verkeerscontroles georganiseerd te Roosdaal en Liedekerke.

In Roosdaal werden 126 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Voor 5 bestuurders volgde omwille van een positieve alcoholtest een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur, van 2 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen. 2 bestuurders testten positief op drugs in het verkeer waardoor het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurders waarvan het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen zullen zich moeten verantwoorden ten aanzien van de politierechter. 1 bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

In Liedekerke werden 336 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Voor 3 bestuurders volgde omwille van een positieve alcoholtest een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur. 1 bestuurder testte positief op drugs in het verkeer waardoor het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurders waarvan het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen zullen zich moeten verantwoorden ten aanzien van de politierechter. Verder werden nog 3 verkeersinbreuken vastgesteld met betrekking tot het rijbewijs, het verzekeringsbewijs en de inschrijving van het voertuig.