Persbericht: actie fiets goed op slot 17 mei 2019

Op 17 mei 2019 organiseert de wijkpolitie van de politiezone Liedekerke in de ochtend van 6u30 tot 8u30 de actie ‘fiets goed op slot’ aan de fietsenstallingen van het NMBS-station te Liedekerke. Deze sensibiliseringsactie is gericht op pendelaars die met de fiets naar het station komen.

Aan het station houdt de politie dagelijks preventief toezicht (in maart tellen we 51 passages door de interventieploegen), gemeenschapswachten houden een oogje in het zeil en er hangen bovendien camera’s onder het beheer van de NMBS. De gemeente Liedekerke zet iedere dag een aantal LiedekerkeNet-medewerkers in om de stationsbuurt netjes te houden én tegelijkertijd kijken ze uit naar verdachte handelingen. Er moet jammer genoeg worden vastgesteld dat teveel pendelaars nog steeds slachtoffer worden van een fietsdiefstal. Sinds 1 januari 2019 gaat het te Liedekerke om 28 fietsdiefstallen.

Het veilig stallen van de fiets is een belangrijk aspect in de strijd tegen fietsdiefstallen. Daarom zullen gemeenschapswachten en wijkpolitie tijdens de actie in alle fietsenstallingen instructies uitdelen over het goed slotvast maken van de fiets en de kwaliteit van de sloten.

De politiezone TARL is bovendien in afwachting van de levering van een graveermachine die zal worden ingezet voor fietsgraveringen.