Persbericht actie 'XIU'-Fluo in het verkeer

Omdat zichtbaarheid in het verkeer ons allen, dus ook jou aangaat ...

Binnenkort 10 jaar geleden, op 12 november 2008, zaten vertegenwoordigers van een 8-tal ouderverenigingen van secundaire scholen uit het Kortrijkse voor het eerst samen. De aanleiding was een aantal tragische ongevallen met jonge fietsers in onze streek, vaak veroorzaakt door het niet-zichtbaar zijn van de fietser. Geconfronteerd met de gevolgen en het verdriet die deze ongevallen in onze scholen, gezinnen, vriendenkring enz. veroorzaakten, besloten we toen onze inspanningen te bundelen teneinde er alles aan te doen om onze jonge fietsers zichtbaarder en veiliger door het verkeer te loodsen.

 

Sinds die dag ijvert XIU samen met ondertussen ruim 180 Vlaamse secundaire scholen en ouderverenigingen om jongeren te sensibiliseren en te motiveren om zich bij donker en duister weer meer zichtbaar te maken in het verkeer. 

Naar aanleiding van de 10e verjaardag wil XIU graag de actie ruimer zien dan scholen alleen:  XIU roept daarom bedrijven, gemeentes, verenigingen, politiezones enz. op om die dag te tonen dat zichtbaarheid hen ook nauw aan het hart ligt. Want zichtbaarheid belangt ons allemaal aan!

Wil je graag de XIU-actie steunen? Dat kan op verschillende manieren:

  • Neem een foto van jezelf, je collega's, vrienden enz. die zich zo zichtbaar mogelijk maken. Hoe zichtbaarder hoe beter, gebruik je verbeelding! Stuur je foto door naar xiugraagfluodag@gmail.com. De 10 origineelste foto's worden beloond met een hippe bluetooth radio!
  • Deel je foto/selfie via Facebook en Instagram met de hashtag #xiugraag #xiugraaginfluo #fluodag #wijdoenmee.
  • Geef je profielfoto op Facebook een tijdelijk#xiugraag-kader. Je kan ons vinden bij de goede doelen.
  • ​Engageer jezelf, je collega's, vrienden enz. zich zo zichtbaar mogelijk te maken in het verkeer door ons  #wijdoenmee-charter te ondertekenen. 
  • Zet anderen aan om de #xiugraag boodschap te ondersteunen en  te verspreiden.