Persbericht: arrestatie dader koperdiefstal in Liedekerke nadat attente burger onmiddellijk de politie verwittigt via het 101 noodoproepnummer

In Liedekerke vond op 19 maart 2020 in de loop van de namiddag in de Kleemputtenstraat een koperdiefstal plaats. Een opmerkzame burger belde onmiddellijk het 101 noodoproepnummer waardoor de politie snel de nodige verrichtingen kon doen.

logo

Een opmerkzame buurman stelde vast dat een verdachte koperkabels ontvreemdde op een werf in de Kleemputtenstraat. De buurman noteerde de nummerplaat van de verdachte en verwittigde ogenblikkelijk de politie via het 101 noodoproepnummer.

De verdachte is reeds gekend bij de politie voor verscheidene diefstallen. Dankzij de informatie van de getuige kon hij gearresteerd worden voor diefstal van elektriciteitskabels en koper. Daarnaast werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte en werd zijn gsm in beslag genomen voor verder onderzoek. De gestolen goederen werden door de persoon in kwestie reeds doorverkocht aan een ijzerhandelaar.

De verdachte wordt vervolgd door het parket Halle-Vilvoorde volgens de snelrechtprocedure en wordt gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg op 28 september 2020.

Deze tussenkomst toont het belang aan van onmiddellijk het 101 noodoproepnummer te bellen wanneer verdachte personen of handelingen worden waargenomen. Zo kan de politie spoedig ter plaatse gaan, de nodige vaststellingen doen en eventuele verdachten arresteren. In het bijzonder de kentekenplaten zijn nuttige info voor verder politioneel onderzoek.