Persbericht: Arrestatie in Ternat leidt tot overbrenging naar gesloten centrum van dienst Vreemdelingenzaken met het oog op repatriëring naar Pakistan

Op 16 januari 2020 heeft de politiezone TARL in de vooravond een onderdaan van Pakistan gearresteerd op de Assesteenweg in Ternat. De wijkpolitie van Ternat merkte de persoon op bij een passage aan de carwash op de Assesteenweg 117 te Ternat. Op deze locatie werd in het najaar van 2019 nog een controleactie georganiseerd op verzoek van het arbeidsauditoraat en in samenwerking met de Sociale Inspectie van de Rijksdienst Sociale Zekerheid en de politiezone TARL.

logo tarl

De betrokkene kon bij de arrestatie geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen en werd bestuurlijk aangehouden en door een interventieteam overgebracht naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke met het oog op identificatie. De betrokkene verklaarde het voorwerp uit te maken van een lopende verblijfsprocedure. Nader onderzoek wees uit dat het zelfs na instellen van hoger beroep om een afgesloten verblijfsprocedure ging. In het verleden gaf de persoon ook geen gevolg aan bevelen om het grondgebied te verlaten.

De dienst Vreemdelingenzaken verzocht de politiezone TARL om de betrokkene over te brengen naar het gesloten centrum te Merksplas met het oog op repatriëring naar het herkomstland Pakistan. De dienst Vreemdelingenzaken betekende de betrokkene tevens een inreisverbod voor 2 jaar. Dit betekent dat de persoon gedurende deze periode geseind staat in de Schengen-databank met een verbod op het betreden van de Schengenzone.