Persbericht: arrestatie passagier motorfiets na achtervolging tot Denderleeuw op 08 juli 2019

Op 8 juli 2019 in de namiddag heeft een interventieploeg van de politiezone TARL na een achtervolging van op de Affligemsestraat in Liedekerke tot de Guido Gezellestraat in Denderleeuw een motorfiets uit het verkeer gehaald. De bestuurder en passagier werden tijdens een patrouille opgemerkt wegens het niet dragen van aangepaste motorkledij. Toen zij werden aangemaand te stoppen voor een controle negeerden ze de bevelen en vluchtten zij weg in de richting van Denderleeuw. De motorfiets bleek ook over een valse kentekenplaat te beschikken.

 

logo patch tarl

De bestuurder van de motorfiets beging tijdens de vlucht diverse verkeersovertredingen. Tot tweemaal toe kwam het bijna tot een aanrijding met andere weggebruikers. Bij het laatste manoeuvre kwam de bestuurder en de passagier ten val waarna de interventieploeg kon overgaan tot arrestatie. De bestuurder van de motorfiets gaf dadelijk gevolg aan de bevelen van de politie. De passagier trachtte zich te onttrekken en verzette zich met geweld tijdens de arrestatie.

Bij de verdere controle testte de bestuurder positief op drugs in het verkeer. Hij kon bovendien geen geldig rijbewijs, inschrijvings- en keuringsbewijs voorleggen. Beide betrokkenen werden overgebracht naar het hoofdcommissariaat van de politiezone TARL voor verhoor. Het parket Oost-Vlaanderen zal de passagier dagvaarden voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde voor weerspannigheid en mondelinge bedreigingen. Ook voor de verkeersovertredingen werd proces-verbaal opgemaakt ten aanzien van de betrokkenen.