Persbericht: arrestatie persoon onder Europees aanhoudingsbevel en geseind persoon in Affligem

Op donderdag 29 augustus 2019 heeft de politiezone TARL een persoon met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd op verzoek van het parket Halle-Vilvoorde.

De Franse gerechtelijke overheden hadden een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De betrokkene stond ingeschreven op de Daalstraat in Affligem en werd van zijn vrijheid beroofd bij het verlaten van de woning.

De persoon werd op 30 augustus 2019 voorgeleid bij de onderzoeksrechter met het oog op zijn overdracht aan de Franse gerechtelijke overheden. Wenst u meer info over de functie van een Europees aanhoudingsbevel, zie: https://e-justice.europa.eu/content_european_arrest_warrant-90-nl.do.

Op donderdag 29 augustus 2019 werd door de politiezone TARL ook een persoon gearresteerd in de Kerkstraat in Affligem die geseind stond voor het niet-naleven van de voorwaarden gebonden aan het elektronisch toezicht. De persoon stond eveneens geseind omdat deze geen gevolg had gegeven aan een beslissing van verval van het recht tot besturen van een voertuig.