Persbericht: avondpatrouille politiezone TARL leidt tot arrestatie van dealers op 10 maart 2020 te Ternat

Tijdens een patrouille van politiezone TARL op 10 maart 2020 werden rond middernacht 2 dealers op heterdaad betrapt in de Statiestraat in Ternat.

logo

Een bijkomende patrouilleploeg ging over tot de controle van een voertuig na het opmerken van verdachte handelingen in de Statiestraat. De 2 inzittenden, reeds gekend bij de politie voor druggerelateerde feiten, werden op heterdaad betrapt op verkoop van drugs. Een drugshond van de federale politie (DACH) kwam ter plaatse en leverde bijstand tijdens de controle.

Het voertuig van de betrokkenen stond internationaal geseind door Duitsland en werd in beslag genomen. De bestuurder bleek ook niet in het bezit van een geldig Belgisch rijbewijs. Daarnaast werd een gebruikershoeveelheid cannabis en €100 aan cash geld in beslag genomen. De GSM-toestellen van de betrokkenen werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

De verdachten werden na arrestatie overgebracht naar het politiekantoor voor verder verhoor. Er werd proces-verbaal opgesteld voor verkoop van verdovende middelen alsook aanmatiging van naam wegens gebruik van een alias.

Lastens een derde betrokkene die in de Statiestraat werd geïntercepteerd werd proces-verbaal opgesteld wegens bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis.