Persbericht: bestuurder zonder geldig rijbewijs positief op drugs en passagier schendt voorwaarden voorlopige hechtenis in Ternat

Op 9 juli 2019 heeft een patrouilleploeg omstreeks 2u45 een voertuig onderschept op de Nattestraat in Ternat. Het voertuig maakte zich gezien plaats en tijdstip verdacht nadat het herhaaldelijk werd opgemerkt in verschillende straten die uitgeven op het marktplein.

Na controle bleek de mannelijke bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bovendien onder invloed van cannabis en cocaïne. De bestuurder had tevens een kleine hoeveelheid cannabis op zak en stond geseind voor verhoor in een gerechtelijk dossier van een andere politiezone.

De vrouwelijke passagier bleek eveneens gekend in de politionele databank en schond door de aanwezigheid op plaats en tijdstip de voorwaarden van haar vrijheid onder voorwaarden als alternatieve maatregel op de voorlopige hechtenis.

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket Brussel. Het proces-verbaal voor schending van de voorwaarden op de voorlopige hechtenis werd overgemaakt aan de onderzoeksrechter voor verder justitieel gevolg. Er werd ook proces-verbaal opgesteld voor sturen zonder geldig rijbewijs.