Persbericht: burgemeester Van Linthout laat 13 flessen lachgas vernietigen die door politiezone TARL werden in beslag genomen in Liedekerke 11 januari 2020

Op 11 januari 2020 net voor middernacht heeft een patrouilleploeg van de politiezone TARL naar aanleiding van verdachte handelingen op de Affligemsestraat te Liedekerke een voertuig gecontroleerd.

Op de achterbank werden in totaal 13 flessen lachgas en 4 zakjes ballonnen aangetroffen. Het gebruik van lachgas als roesmiddel kent een sterke opmars ondanks het feit dat het schadelijk is voor de gezondheid en dat het steeds vaker aanleiding geeft tot overlast en zelfs verkeersongevallen.

Het lachgas werd door de politie bestuurlijk in beslag genomen. Op basis van de nieuwe Gemeentewet besliste burgemeester Van Linthout om het lachgas te laten vernietigen aangezien het een permanente bedreiging vormt voor de openbare gezondheid.

Voor meer info over de risico’s van dit product, zie https://www.druglijn.be/drugs-abc/vluchtige-snuifmiddelen/veelgestelde-vragen/wat-is-lachgas.