Persbericht: controle op snelheid en alcohol te Affligem en Liedekerke

Op dinsdag 2 april 2019 heeft de politiezone TARL een verkeerscontrole georganiseerd op het grondgebied van de gemeenten Affligem en Liedekerke. De actie bestond uit een snelheidscontrole en een dispositief dat controleerde op alcoholintoxicatie.

 

Op de Molenstraat te Affligem werden 84 snelheidsovertredingen vastgesteld (50 km/u, buiten bebouwde kom). Geen enkele van de 41 bestuurders die werd gecontroleerd op alcoholintoxicatie blies positief.

Er werden 2 bestuurders geverbaliseerd wegens niet-naleving van de regelgeving op kentekenplaten voor aanhangwagens. 1 bestuurder droeg geen veiligheidsgordel.

Op de Pamelsestraat te Liedekerke werden 115 snelheidsovertredingen vastgesteld (50 km/u, binnen bebouwde kom). 1 bestuurder liet een snelheid opmeten van 89km/u en werd meteen staande gehouden in het controledispositief. Het rijbewijs werd ook meteen ingetrokken voor 15 dagen en deze bestuurder zal zich nog moeten verantwoorden voor de politierechter.

Geen enkele van de 28 bestuurders die werd gecontroleerd op alcoholintoxicatie blies positief. 1 bestuurder droeg geen veiligheidsgordel. 1 bestuurder werd betrapt op GSM-gebruik tijdens sturen. 1 bestuurder beschikte niet over de correcte documenten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR-wetgeving).

De inzet van de mobiele ANPR leverde zowel in Ternat als in Liedekerke 1 verbalisering op wegens GSM-gebruik tijdens sturen.