Persbericht: Controle politiezone TARL in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in Ternat en Roosdaal op 6 juni 2020

Op zaterdag 6 juni 2020 heeft de politiezone TARL op de Assesteenweg in Ternat en op de Ninoofsesteenweg in Roosdaal een verkeersactie georganiseerd. De actie gebeurde in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). 

logo

In Ternat werden er 13 verkeersinbreuken vastgesteld wegens: het niet dragen van een veiligheidsgordel (3x), GSM-gebruik achter het stuur (1x), inbreuken omtrent ladingzekering (3x), het niet in bezit zijn van een geldig inschrijvingsbewijs (1x), het beschikken over een verlopen keuringsbewijs (1x), inbreuken op het rijbewijs (2x), inbreuken omtrent tachograaf (1x), het niet in bezit zijn van een geldig verzekeringsbewijs (1x). Tijdens de snelheidscontrole werden 1074 voertuigen gecontroleerd waarvan er 24 sneller reden dan de maximaal toegestane snelheid. De flitsgraad (het aantal voertuigen dat geflitst werd ten opzichte van het aantal gecontroleerde voertuigen) bedraagt dus 2%. Er werd ook 1 proces-verbaal inzake zwartwerk opgesteld. 

In Roosdaal werden er 2 personen betrapt op zwartwerk. Er werd ook 1 persoon aangetroffen die geseind stond met het opsporen van de verblijfplaats. Daarnaast werden er ook 5 verkeersinbreuken vastgesteld wegens: GSM-gebruik achter het stuur (1x), het beschikken over een verlopen keuringsbewijs (2x), inbreuken omtrent ladingzekering (1x), andere inbreuken op de wegcode (1x). Tijdens de snelheidscontrole werden 439 voertuigen gecontroleerd waarvan geen enkele een snelheidsovertreding beging.   

Het FAVV  maakte 22 dossiers op voor onder andere de hygiënische omstandigheden van de koelwagen, de toestand van de producten en de temperatuur in de koelwagen. Het FAVV deelde 1 waarschuwing uit waardoor de betrokkene op een later tijdstip opnieuw een controle moet laten uitvoeren. Er werden tevens 3 ladingen vernietigd. Het FAVV stelde ook 2 gevallen van niet-conforme etikettering vast.