Persbericht: controle weekend zonder alcohol te Ternat en Affligem 11 januari 2020

Op 11 januari 2020 heeft de politiezone TARL in het kader van de BOB-campagne ‘Weekend zonder Alcohol’ verkeerscontroles georganiseerd te Ternat en Affligem.

 

In Ternat werden 211 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Voor 2 bestuurders volgde omwille van een positieve alcoholtest een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur, van 1 bestuurder werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen. 1 bestuurder testte positief op drugs in het verkeer waardoor het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Deze persoon was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Het betrokken voertuig werd getakeld. De bestuurders waarvan het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen zullen zich moeten verantwoorden ten aanzien van de politierechter. Er werden nog 3 verkeersinbreuken vastgesteld met betrekking tot het keuringsbewijs, het rijbewijs en het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die geen drager is van een rijbewijs.

In Affligem werden 89 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Voor 1 bestuurder volgde omwille van een positieve alcoholtest een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur, van 1 bestuurder werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder waarvan het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen zullen zich moeten verantwoorden ten aanzien van de politierechter. 1 bestuurder werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.