Persbericht: daders van woninginbraken, voertuigdiefstal en diefstal uit voertuigen actief in PZ TARL – 2 december 2021

Uit de aangiftes van de voorbije jaren blijken daders van woninginbraken, voertuigdiefstal en diefstal uit voertuigen actief in de Politiezone TARL.

DIW

Te Affligem in de Balleistraat, Klapstraat en de Steenbergstraat werd op 2 december aangifte gedaan van diefstal uit voertuigen door middel van het inslagen van het zijruitje aan de zijspiegel. Opmerkelijk in vergelijking met voorgaande gelijkaardige feiten is dat nu voertuigen van het merk en type Volkswagen Caddy werden geviseerd. In de meeste gevallen worden voertuigen van de merken BMW, Mercedes en Audi geviseerd.

Nog op 2 december werd te Liedekerke op het kruispunt Affligemsestraat en Stationsstraat alsook te Roosdaal op de Ninoofsesteenweg een bromfiets gestolen. In Ternat was er in de Weidestraat een woninginbraak waarbij multimedia werd gestolen.

De voorbije dagen vonden er ook inbraken plaats in de Statiestraat (woning), Vitseroelstraat (werfdiefstal) en Kasteellaan (poging). 3 daders van woninginbraken in de Spoorwegbaan, Terlindenstraat en Keizerstraat werden gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis. Ook in Affligem in de Spoorweglaan (poging), Balleistraat (school) en in Liedekerke in de Holstraat (woning) werd er ingebroken.

Bij de woninginbraken benaderen de daders de woning bijna altijd langs de achterzijde waarbij hetzij via inkepingen aan deuren of ramen, vaak met schroevendraaier, wordt getracht de woning te betreden. Een andere wijze is door gebruik te maken van tuinmateriaal om via het eerste verdiep toegang te krijgen tot de woning.

Merkt u verdachte personen of voertuigen? Bel onmiddellijk 101! Noteer wanneer mogelijk de nummerplaat van het voertuig. Een patrouille doet zo snel mogelijk nazicht in de ruime omgeving.

Hebt u camerabeelden ter beschikking waarop potentiële verdachten te zien zijn, aarzel niet contact op te nemen met de PZ TARL en foto’s over te maken op pz.tarl@police.belgium.eu.

Eigenaars van voertuigen worden verzocht zo veel als mogelijk voertuigen te parkeren in afgesloten slotvaste ruimtes.

Inbrekers kunnen dan weer gehinderd worden door geen bruikbaar tuinmateriaal (stoelen, tafel, bloempotten, etc.) binnen handbereik te laten maar ook op te bergen in een afgesloten slotvaste berging.

In Affligem en Liedekerke kan u aansluiten bij een BuurtInformatieNetwerk. Zie:

 

In Ternat is WhatsAppBuurtPreventie (WABP) actief, zie: WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat