Persbericht: deelname politiezone TARL aan nationale actiedag tegen woninginbraken leidt tot gerechtelijke aanhouding en inbeslagname voertuig

Op 26 oktober 2018 heeft de politiezone TARL deelgenomen aan de nationale actiedag tegen woninginbraken, ook gekend als de '1 dag niet' actie.

Het belangrijkste resultaat was de aanhouding van een persoon die bijna 2 jaar geseind stond met twee bevelen tot gevangenneming. De persoon werd gezocht voor de strafuitvoering van een vonnis van de correctionele rechtbank te Dendermonde en een herroeping van een voorwaardelijke invrijheidstelling door de strafuitvoeringsrechtbank te Gent. De persoon had daarnaast nog 2 andere openstaande seiningen. De persoon werd gerechtelijk aangehouden en overgebracht naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke voor verder verhoor. Zaterdag werd de persoon overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

 

 

Tijdens het opgezette dispositief werden 45 voertuigen en 46 inzittenden gecontroleerd. Het ANPR-voertuig controleerde 2.490 nummerplaten. Geen enkele gecontroleerde persoon legde een positieve ademtest af. Er werden wel verkeersinbreuken vastgesteld wegens niet-reglementair gebruik van de autolichten (1x), rijden op de pechstrook (2x) en GSM-gebruik achter het stuur (2x). 1 bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. 1 voertuig had geen geldig inschrijvingsbewijs. 1 voertuig had geen geldig keuringsbewijs. Daarnaast werd 1 voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd bleek te zijn.

Labels