Persbericht: inbeslagname 35 gram cannabis bij controle op speelplein in Ternat

Op 23 juni 2019 heeft een interventieploeg op de Lijsterlaan in Ternat iets meer dan 35 gram cannabis in beslag genomen.

In de vooravond deden de inspecteurs tijdens hun patrouille nazicht op het speelplein gelegen aan de Lijsterlaan in Ternat. Daar troffen ze twee mannelijke personen (20 en 29 jaar) aan die gekend waren voor drugsbezit en verkoop.

Bij een van beiden werd in twee kleine plastieken zakjes 4,61 gram cannabis aangetroffen. Bij de fouille van de tweede betrokkene werd 30,57 gram cannabis aangetroffen verspreid over 4 plastieken zakken.

logo tarl patch

Beide betrokkenen werden overgebracht ten burele voor verder verhoor.

Het parket Halle-Vilvoorde besliste ten aanzien van de betrokkene met de laagste hoeveelheid cannabis op zak om de onmiddellijke minnelijke schikking op te leggen. De betrokkene moet hierdoor binnen een vooropgestelde termijn een bedrag van 150 euro betalen. Zo niet volgt vervolging voor de correctionele rechtbank.

Bij de tweede betrokkene volgde na de arrestatie een huiszoeking. Het parket Halle-Vilvoorde neemt op een later tijdstip een beslissing inzake de vervolging van deze betrokkene.