Persbericht: inhouding rijbewijs, inbeslagname voertuig en gebruikershoeveelheden cannabis in Ternat en Affligem

Onze patrouilleploegen gaan op initiatief over tot controle wanneer verdachte personen en/of voertuigen worden opgemerkt. Zij worden ook radiofonisch op de hoogte gebracht van verdachte handelingen die burgers melden via het 101 noodoproepnummer.

Een patrouilleploeg van de politiezone TARL heeft donderdagavond 14 november en in de nacht op vrijdag 15 november 2 processen-verbaal voor drugsbezit opgesteld en gebruikershoeveelheden cannabis in beslag genomen in Ternat. De inbeslagname gebeurde nadat een verdacht voertuig met drie inzittenden werd gecontroleerd in de buurt van de begraafplaats.

Nog in Ternat aan de grens met Sint-Martens-Bodegem werd na een alcoholcontrole het rijbewijs van een bestuurder ingehouden voor 6 uur wegens alcoholintoxicatie.

Op de grens tussen Ternat en Affligem werd dan weer na verdachte gedragingen een voertuig en bestuurder gecontroleerd. Het voertuig werd in beslag genomen nadat bleek dat de bestuurder geen houder was van een rijbewijs en het voertuig bovendien niet verzekerd was. Er werd voor diverse verkeersinbreuken proces-verbaal opgesteld.