Persbericht: Interventieploegen politiezone TARL arresteren 2 daders van beschadigingen, vernielingen en diefstal uit voertuig aan NMBS-station van Liedekerke – 20 juli 2020

In de loop van de avond van 20 juli 2020 heeft een interventieploeg van de politiezone TARL 2 minderjarigen gearresteerd aan het NMBS-station van Liedekerke.

Een van de minderjarigen stond geseind voor ontvluchting uit een instelling in Charleroi.

De twee minderjarigen, beiden woonachtig te Sint-Jans-Molenbeek, komen in aanmerking voor een reeks feiten in de periode van 9 juli t/m 20 juli 2020:

·        Diefstal van een iPhone en geld

·        Hinderen van het spoorverkeer

·        Beschadigen van spoorweginfrastructuur

·        Diefstal van 2 fietsen

De interventieploegen van de politiezone TARL waren sinds 9 juli 2020 op zoek naar de betrokkenen voor het gooien van stenen naar treinen en geparkeerde voertuigen. Er werden toen ook vernielingen aangebracht aan de liftdeuren van het station waarvan de schade wordt geraamd om enkele tienduizenden euro’s. De daders stonden geregistreerd op beelden van de bewakingscamera’s aan het station maar konden op dat moment nog niet worden geïdentificeerd. Toen een interventieploeg op 20 juli 2020 omstreeks 22u aan het station patrouilleerde, werden beiden formeel herkend en bovendien op heterdaad betrapt nadat het snoepautomaat werd vernield. 1 van hen had daartoe een veiligheidshamer ontvreemd uit een bus. Deze werd gebruikt om het glas van een verkoopautomaat in het station te breken. Op het moment van arrestatie was een van hen stenen van tussen de sporen via het perron naar beneden aan het dragen.

Beiden werden gearresteerd en overgebracht naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke voor verhoor. Tijdens het verhoor werd ook de diefstal van een iPhone bekend. Het toestel werd teruggevonden in een vuilbak aan het station.

Ze werden op 21 en 22 juli voorgeleid bij de jeugdrechter te Brussel. Beiden werden in een jeugdbeschermingsinstelling geplaatst.