Persbericht: Intrekking rijbewijs voor 15 dagen en inbeslagname 10 gram marihuana bij vaststelling corona-inbreuk in Liedekerke op 18 april 2020

Tijdens een nachtpatrouille van politiezone TARL in het kader van de handhaving op de corona-maatregelen op 18 april 2020 werd 10 gram marihuana in beslag genomen. Daarnaast werd het rijbewijs van de betrokken persoon voor 15 dagen ingetrokken. Naast een proces-verbaal voor de corona-inbreuk werden er ook processen-verbaal voor bezit van verdovende middelen, drugs en alcohol in het verkeer opgesteld.  

logo

De ploeg merkte een voertuig op dat zich met overdreven snelheid op de Affligemsestraat in Liedekerke begaf. De ploeg besloot over te gaan tot controle en kon het voertuig onderscheppen in de Warandestraat. Het gedrag van de bestuurder wees duidelijk op middelengebruik achter het stuur. Hij had geen geldige reden voor zijn aanwezigheid en was reeds gekend bij de politie. Bij controle van het voertuig was een duidelijke cannabisgeur waar te nemen en werd 10 gram marihuana in beslag genomen. Tijdens de controle verstoorde de bestuurder de openbare orde door omstaanders op te ruien. Daarnaast weigerde hij om een bloedproef of alcoholtest te ondergaan. 

De betrokkene werd geverbaliseerd voor een niet-essentiële verplaatsing. Daarnaast werden er ook processen-verbaal opgesteld voor bezit van verdovende middelen, drugs in het verkeer en alcohol in het verkeer. Hij werd tevens bestuurlijk aangehouden wegens verstoren van de openbare orde. Daarnaast werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen en werd zijn voertuig geïmmobiliseerd voor dezelfde periode.