Persbericht: Motard PZ TARL achtervolgt voertuig dat de vlucht neemt tijdens verkeerscontrole – 2 augustus 2021

Op 2 augustus 2021 omstreeks 12u ‘s middags heeft de Politiezone TARL bij een achtervolging een persoon van Braziliaanse herkomst gearresteerd.

Motard

Een motard van de Politiezone TARL wou overgaan tot de controle van een voertuig nadat bij het oprijden van de E40 richting Brussel van op de Assesteenweg in Ternat niet-reglementair GSM-gebruik werd vastgesteld.

Tijdens de controle nam de bestuurder de vlucht richting de Brusselse Ring. Nadat de afrit Asse werd genomen reed het voertuig zich via de Isidoor Crockaertstraat vast op de tractorsluis in de Lierput in Asse.

De betrokkene nam daarop te voet de vlucht en werd gestopt na 2 waarschuwingsschoten en werd vervolgens gearresteerd. De betrokkene was gekend in de politionele databank voor drugsfeiten en verboden wapenbezit. Het voertuig bleek niet verzekerd en de bestuurder was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De betrokkene stond geseind met een verval van het recht tot sturen. Het parket Halle-Vilvoorde liet de betrokkene beschikken.

De betrokkene bleek niet in het bezit van een verblijfsvergunning en werd ter beschikking gesteld van dienst Vreemdelingenzaken die overgingen tot administratieve vrijheidsberoving in een gesloten centrum. 

Patrouilleploegen van de Politiezone TARL en politieassociatiepartners Dilbeek en Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel leverden bijstand tijdens de achtervolging en verdere vaststellingen. De brandweer kwam ter plaatse voor de opruiming van het oliespoor.