Persbericht: oproep naar slachtoffers en beeldmateriaal n.a.v. beschadigingen en vandalisme in Affligem – 15-16 juli 2020

In de nacht van 15 op 16 juli 2020 werden over het hele grondgebied van Affligem vernielingen aangebracht en vandalisme gepleegd.

In Teralfene werden onder meer Telenet-kasten geviseerd. De Grot te Affligem werd beklad met kaarsvet en er werden vernielingen aangebracht. Daarnaast ontvingen we ook meldingen van een diefstal van een brievenbus in de Spoorweglaan. Verschillende ruitenwissers van auto’s werden gemanipuleerd maar echter niet kapot gemaakt.

Op heden hebben we zicht op vernielingen in volgende straten:

- Spoorweglaan

- Driesstraat

- Tulpenlaan

- Azalealaan

- Balleistraat

- Steenbergstraat

- Omgeving kerk

- Krekelweg

- Krokussenlaan

- Begonialaan

- Mollenhoekstraat

De politiezone TARL doet een dubbele oproep aan de inwoners van Affligem.

Enerzijds willen we aan hen die in het bezit zijn van camera’s vragen om hun opnames te controleren om te zien of ze vanaf de vooravond van 15 juli en in de nacht op 16 juli verdachte handelingen of personen opmerken.

Daarnaast vragen we dat alle burgers grondig nazicht doen van hun eigendom en bij eventuele schade zich melden op de wijkpost van Affligem of het zonale onthaal om aangifte te doen van de feiten. Voor meer info, zie https://www.politie.be/5407/contact/commissariaten.

De politiezone TARL heeft extra overlastpatrouilles op de baan om onmiddellijk ter plaatse te komen wanneer via het 101-noodoproepnummer verdachte handelingen worden opgemerkt of er voor overlast wordt gezorgd.