Persbericht: overzicht diefstallen 10-12 december 2021

Van vrijdag 10 december tot zondag 12 december 2021 werd de aangifte gedaan van 1 koperdiefstal en 2 woninginbraken.

DIW

Op 11 december 2021 hebben onbekende daders tussen 15u en 18u gepoogd in te breken in een woning gelegen in de Donkerstraat te Ternat. Na mislukte pogingen via een raam aan de zijkant van de woning als via de deur naar de berging verschaften de daders zich toegang tot de keuken via braak op het glas van de keukendeur. De daders maakten juwelen buit.

Er werd eveneens aangifte gedaan van een poging woninginbraak in de Domentveldstraat in Affligem gepleegd tussen 09 december 15u en 10 december 11u. De onbekende dader(s) begaven zich naar de achterkant van de woning door een niet-slotvast poortje langs de zijkant van de woning. De daders pleegden braak op het raam van de schuifdeur van de woonkamer maar maakten geen buit aangezien het een leegstaande woning betrof.

Tussen 10 december 09u en 11 december 14u werden op de Brusselbaan in Affligem opnieuw twee koperen regenbuizen gestolen.

Hebt u camerabeelden ter beschikking waarop potentiële verdachten te zien zijn, aarzel niet contact op te nemen met de PZ TARL en foto’s over te maken op pz.tarl@police.belgium.eu.

Preventie

Bij woninginbraken betreden de daders de woning vaak langs de achterzijde door met behulp van een schroevendraaier inkepingen te maken aan deuren of ramen. Daders maken ook gebruik van tuinmateriaal (stoelen, tafel, bloempotten, etc.) om via het eerste verdiep toegang te krijgen tot de woning. Het is dan ook aanbevolen deze op te bergen in een afgesloten slotvaste berging.

Help ons met het buurtonderzoek, doe aangifte van uw camera’s!

Hebt u bewakingscamera’s die (een stuk van) het openbaar domein filmen? Geef deze aan via het elektronisch loket: surf naar www.aangiftecamera.be. Dit is wettelijk verplicht. Meer info? Zie https://www.besafe.be/nl/nieuws/het-nieuwe-aangiftesysteem-voor-bewakingscameras-is-beschikbaar. Via een specifieke toepassing kunnen onze politiemedewerkers dan eenvoudig nagaan waar er camerabewaking door burgers voorzien is wat ons helpt tijdens het buurtonderzoek

BuurtInformatieNetwerken & WhatsAppBuurtPreventie

In Affligem kan u aansluiten bij een BuurtInformatieNetwerk via BIN Affligem (bin-affligem.be).

In Ternat is WhatsAppBuurtPreventie (WABP) actief, zie: WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat