Persbericht: overzicht diefstallen 4-5 december 2021

Het voorbije weekend werd aangifte gedaan van 1 woninginbraak en 2 diefstallen uit voertuigen.

DIW

In Ternat in de Neerveldlaan verschaften daders zich via het plat dak toegang tot de woning.

In Liedekerke werd in de Molenstraat en de Meersstraat telkens uit 1 voertuig de middenconsole gestolen. In beide gevallen ging het om een Volkswagen Caddy die geparkeerd stond op de oprit.

Hebt u camerabeelden ter beschikking waarop potentiële verdachten te zien zijn, aarzel niet contact op te nemen met de PZ TARL en foto’s over te maken op pz.tarl@police.belgium.eu.

Merkt u verdachte personen of voertuigen? Bel onmiddellijk 101! Probeer zeker (deels) de nummerplaat van het voertuig te noteren.

Preventie

Bij woninginbraken betreden de daders de woning vaak langs de achterzijde door met behulp van een schroevendraaier inkepingen te maken aan deuren of ramen. Daders maken ook gebruik van tuinmateriaal (stoelen, tafel, bloempotten, etc.) om via het eerste verdiep toegang te krijgen tot de woning. Daders veronderstellen dat het alarmsysteem op die verdieping niet actief is. Het is dan ook aanbevolen deze op te bergen in een afgesloten slotvaste berging.

Eigenaars van voertuigen worden verzocht zo veel als mogelijk voertuigen te parkeren in afgesloten slotvaste ruimtes.

Help ons met ons buurtonderzoek, doe aangifte van uw camera’s!

Hebt u bewakingscamera’s die (een stuk van) het openbaar domein filmen? Geef deze aan via het elektronisch loket: surf naar www.aangiftecamera.be. Dit is wettelijk verplicht. Meer info? Zie https://www.besafe.be/nl/nieuws/het-nieuwe-aangiftesysteem-voor-bewakingscameras-is-beschikbaar. Via een specifieke toepassing kunnen onze politiemedewerkers dan eenvoudig nagaan waar er camerabewaking door burgers voorzien is. Dit helpt ons tijdens het buurtonderzoek!

BuurtInformatieNetwerken

In Liedekerke kan u aansluiten bij een BuurtInformatieNetwerk. Zie: Buurt Informatie Netwerk (BIN) | Liedekerke

In Ternat is WhatsAppBuurtPreventie (WABP) actief, zie: WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat