Persbericht: patrouille naar aanleiding van woninginbraken in Ternat leidt tot repatriëring

Op 12 februari 2019 heeft de politiezone TARL een persoon van Albanese origine gearresteerd op de Markt in Ternat. Burgers hadden via het 101-noodnummer 2 pogingen van woninginbraken op de Terlindenstraat en de Sterrelaan gemeld aan de politie. Bij grondig nazicht van de ruime omgeving werd een verdacht persoon opgemerkt aan een bushalte op het marktplein.

 

logo pz tarl

Bij de vaststellingen van de woninginbraken konden geen materiële bewijzen worden gekoppeld aan de geïntercepteerde persoon. Bij diens identiteitscontrole bleek deze wel niet te beschikken over een geldig paspoort of verblijfsdocument. De dienst Vreemdelingenzaken besliste om de persoon op te sluiten in het gesloten centrum van Vottem met het oog op repatriëring naar het thuisland.

De verwijderingsbeslissing gaat gepaard met een inreisverbod van 2 jaar waardoor deze persoon gedurende deze periode de Schengenzone niet mag betreden. Deze beslissing wordt opgenomen in de Schengendatabank waartoe verschillende internationale overheidsdiensten, zoals de politie, binnen de Schengenzone toegang hebben bij het uitvoeren van identiteitscontroles.