Persbericht: Politieassociatie 'Centrum' (PACE) organiseert een verkeersactie in Dilbeek en Roosdaal

Op zaterdag 16 maart 2019 hebben medewerkers van de politiezones AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel), Dilbeek en TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke), die samen de politieassociatie ‘Centrum’ (PACE) vormen, een verkeersactie georganiseerd in Dilbeek en Roosdaal op de Ninoofsesteenweg.

Binnen de politieassociatie PACE werd overeengekomen om jaarlijks naast de 3 grote verkeersacties ook een tiental kleinere en gerichte acties te organiseren waarbij telkens twee andere gemeenten worden aangedaan. 13 medewerkers van de drie politiezones werden ingeschakeld.

In totaal werden 403 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie en geldigheid van de boorddocumenten. In Dilbeek werden 184 bestuurders gecontroleerd. In Roosdaal werden 219 bestuurders gecontroleerd. 32 personen en 19 voertuigen werden aan een grondige controle onderworpen. Omwille van een positieve alcoholtest werden 3 rijbewijzen ingehouden voor 3 of 6 uur. Twee bestuurders legden een positieve drugtest af waardoor hun rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Zij zullen zich tevens moeten verantwoorden bij de politierechter.

Er werden 2 processen-verbaal voor het bezit van drugs opgesteld. 1 persoon stond geseind in het Schengen Informatie Systeem voor verhoor.

De politie stelde ook 61 verkeersinbreuken vast voor onder meer het niet dragen van de veiligheidsgordel, vervallen keuringsbewijzen, vervallen inschrijvingsbewijzen, het besturen van een niet-verzekerd voertuig en foutief parkeren.

Op Dilbeeks grondgebied werden 2.225 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 63 bestuurders reden te snel.