Persbericht: Politiezone TARL betrapt 14 dronken bestuurders en 10 personen op inbreuken COVID-maatregelen tijdens een verkeersactie op ons grondgebied – 21 november 2020 en 22 november 2020

Op zaterdag 21 november 2020 en zondag 22 november 2020 heeft de politiezone TARL een 2-daagse verkeersactie georganiseerd. De controles waren verspreid over de gemeenten Ternat, Affligem en Liedekerke.

logo

Er werden in totaal 328 bestuurders aan een controle onderworpen. In totaal werden 14 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs werd ingehouden voor een periode van 3 uur, 6 uur of 15 dagen. Bestuurders wiens rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter. 2 voertuigen werden in beslag genomen nadat hun bestuurders ontzet bleken van het recht tot sturen. Ook de eigenaar van 1 van deze voertuigen zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter omdat deze het voertuig uitleende aan een persoon met een langdurige ontzetting van het recht tot sturen.

In totaal werden op de 2 dagen 10 inbreuken op de COVID-maatregelen vastgesteld.

In Ternat werden er 22 personen gecontroleerd. 1 bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed, zijn rijbewijs werd ingehouden voor een periode van 15 dagen.

In Affligem werden er 195 personen gecontroleerd. Bij 4 personen werd het rijbewijs ingehouden voor een periode van 3 of 6 uur.

In Liedekerke werden er 111 bestuurder gecontroleerd. Van 7 personen werd het rijbewijs ingehouden voor 3 of 6 uur. 2 bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter nadat hun rijbewijs werd ingehouden voor 15 dagen.

De politie stelde ook 9 inbreuken vast voor niet-naleving gordeldracht, geen geldig rijbewijs, niet-verzekering, rijden tijdens verval rijbewijs en geen geschikte kledij motorfiets.