Persbericht: Politiezone TARL betrapt 18 dronken bestuurders tijdens verkeersactie in Ternat en Liedekerke – 18 oktober 2020

Tijdens een verkeersactie van zaterdag 17 oktober 2020 op zondag 18 oktober 2020 heeft de politiezone TARL in totaal 18 dronken bestuurders uit het verkeer gehaald.

In Liedekerke werden er 347 bestuurder gecontroleerd. Van 5 personen werd het rijbewijs ingehouden voor 3 of 6 uur. 1 bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter nadat diens rijbewijs werd ingehouden voor 15 dagen.

In Ternat werden 36 personen gecontroleerd. Van 4 personen werd het rijbewijs ingehouden voor 3 of 6 uur. 8 bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter nadat hun rijbewijs werd ingehouden voor 15 dagen. Bij 1 bestuurder werd een gebruikershoeveelheid cannabis in beslag genomen.

De politie stelde op de twee locaties ook 9 inbreuken vast voor niet-naleving gordeldracht en inzake rijbewijs, boorddocumenten en keuringsbewijs. Er werd eveneens proces-verbaal opgesteld voor gevaarlijk rijgedrag, negeren van een bevel en zichtbaarheid van de nummerplaat.