Persbericht: positieve alcohol-en drugstest na inzet nachtelijke verkeersploeg

Van zaterdag 30 maart 2019 op zondag 31 maart 2019 heeft een interventieploeg van de politiezone TARL zich tussen 22u en 06u gericht op verkeersinbreuken op het grondgebied van de 4 gemeenten.

 

logo patch tarl

In totaal werden 15 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Met behulp van het mobiele ANPR-voertuig werden 1.380 kentekenplaten gecontroleerd op de geldigheid van keurings- en verzekeringsbewijzen en de aanwezigheid in de politionele databank.

In Ternat werd na controle van een lichte vrachtauto 1 persoon zonder verblijfsvergunning aangetroffen. De betrokkene werd overgebracht naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke in het kader van een bestuurlijke aanhouding en ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken.

In Affligem stonden 2 voertuigen foutief geparkeerd.

In Liedekerke legde 1 bestuurder een positieve ademtest af wat resulteerde in een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur. Voor 1 bestuurder volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen na een positieve drugstest. Er werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel, het niet verlenen van voorrang en foutief parkeren.