Persbericht: preventieactie tegen woninginbraken op 25 oktober 2019

Op 25 oktober 2019 heeft de politiezone TARL een preventieve actie georganiseerd tegen woninginbraken op het grondgebied van de gemeenten Affligem en Liedekerke. De actie diende om in navolging van de 1-dag-niet actie van 18 oktober 2019 de burgers te sensibiliseren om gedurende de aankomende donkere maanden extra aandacht te schenken aan het beveiligen van de woning alsook het bellen van het 101-noodoproepnummer bij het waarnemen van verdachte handelingen, voertuigen en/of personen.

Tussen 16u en 19u werden er op verschillende locaties in Liedekerke voertuigen en passagiers gecontroleerd: Korenbloem, Hortensialaan, Tulpenlaan, Gravenbosstraat, Vinkenlaan, Lijsterlaan, Kerselarenlaan, Platanenlaan, Kleistraat, Kattestraat en de Schelfhoutstraat. Inwoners van de wijken werden gesensibiliseerd via flyers over preventie tegen woninginbraken. Personen die niet in de wijken woonden werden nader gecontroleerd. In totaal werden 410 voertuigen die de aanliggende wijken wouden inrijden gecontroleerd.

Tussen 20u en 22u werd een dispositief opgezet op de op- en afrit van de E40 te Affligem. Bij de controle van bestuurder, passagiers en de inhoud van 96 voertuigen werden geen verdachten van woninginbraken of inbrekersmateriaal aangetroffen. 4 personen werden betrapt op alcoholintoxicatie en er werd een gebruikershoeveelheid cannabis in beslag genomen. Op vlak van verkeer werd nog geverbaliseerd wegens verlopen keuring, gordeldracht en GSM-gebruik achter het stuur.

Het ANPR-voertuig scande tijdens de hele actie in totaal 1.713 kentekenplaten.

De politie herinnert de burgers er aan om de komende maanden onmiddellijk het 101-noodnummer te contacteren zodat onze ploegen snel ter plaatse kunnen komen wanneer verdachte handelingen, voertuigen en/of personen worden waargenomen.