Persbericht: PZ TARL arresteert fietsdief in Begijnenmeers Liedekerke op 12 april 2020

Op 12 april 2020 omstreeks 19u ontving de politiezone TARL een oproep naar aanleiding van een fietsdiefstal aan het NMBS-station van Liedekerke. De NMBS-dispatching kon via hun camerabeelden de diefstal live observeren en contacteerde onmiddellijk het 101 noodoproepnummer met een gedetailleerde beschrijving.

logo

De patrouilles van de politiezone TARL konden op basis van de beschrijving de verdachte onderscheppen in de nijverheidszone Begijnenmeers in de richting van Denderleeuw. De man was in het bezit van de beschreven fiets alsook een slijpschijf. Deze slijpschijf werd in 2019 gestolen in de gemeente Ranst en stond als gestolen aangemerkt in de politionele databank.

De verdachte werd gearresteerd en op maandag 13 april 2020 voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel. Hij moet zich op een later tijdstip verantwoorden bij het gerecht. Er wordt onderzocht of de verdachte in aanmerking komt voor eerder gepleegde fietsdiefstallen. Lastens de verdachte werd eveneens een proces-verbaal opgesteld wegens inbreuk op de COVID-19 maatregelen (niet-essentiële verplaatsing).