Persbericht: snelheidscontrole met interceptie in Affligem, Roosdaal en Liedekerke - 14 januari 2020

Begin vorige week organiseerde de politiezone TARL op haar grondgebied een verkeersactie met interceptie gericht op snelheid.

snelheid

In vergelijking met reguliere snelheidscontroles is de interceptie gericht op de onmiddellijke identificatie en het uit verkeer halen van:

  • bestuurders die in aanmerking komen voor onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen;
  • bestuurders van voertuigen met buitenlandse nummerplaat;
  • bestuurders van motorfietsen;
  • bestuurders die een andere (verkeers)inbreuk begaan.

De ervaring leert dat het onmiddellijk intercepteren van bestuurders en de mondelinge toelichting van de straf die hen te wachten staat ook een psychologisch effect heeft en sensibiliserend werkt op vlak van bewustzijn inzake verkeersveiligheid.

In Affligem reden van de 359 gecontroleerde voertuigen er 85 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 91km/u waardoor het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Hierdoor zal de bestuurder zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. . 1 persoon werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel, 1 persoon wegens een inbreuk met betrekking tot de kentekenplaat. 65 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie, niemand was positief.

In Roosdaal reden van de 245 gecontroleerde voertuigen er 47 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 91km/u waardoor het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Hierdoor zal de bestuurder zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. 2 personen werden geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel, 1 persoon wegens een inbreuk met betrekking tot de kentekenplaat. 3 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie, niemand was positief.

In Liedekerke reden van de 125 gecontroleerde voertuigen er 4 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 59km/u. 1 persoon werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel.