Persbericht: verkeersactie 7 november 2018 Politiezone TARL

Op 7 november 2018 heeft de politiezone TARL een grootschalige verkeersactie georganiseerd.

logo zone

Te Ternat werden 3 parkeerovertredingen vastgesteld. Er werd telkens 1 verbalisering opgemaakt wegens GSM-gebruik achter het stuur en een inbreuk op de gordeldracht.

Het ANPR-voertuig controleerde 315 nummerplaten.

Te Affligem werden in totaal 370 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Geen enkele persoon bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. 2 voertuigen bleken niet in orde met het keuringsbewijs. 3 bestuurders gebruikten hun GSM achter het stuur. Er werden 3 parkeerinbreuken vastgesteld. 2 bestuurders maakten een inbreuk op de gordeldracht. 1 bestuurder parkeerde zich onrechtmatig op een parkeerplaats voor personen met een beperking. 1 persoon reed met de wagen over een verdrijvingsvlak. 1 persoon werd geverbaliseerd wegens zwartwerk.

Het ANPR-voertuig controleerde 578 nummerplaten.

Te Roosdaal werden 2 parkeerinbreuken vastgesteld. Het ANPR-voertuig controleerde 371 nummerplaten. Er werd toezicht gedaan op diverse plaatsen op het grondgebied.

Te Liedekerke werden 168 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Geen enkele persoon bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. 1 persoon stond geseind in de Algemene Nationale Gegevensbank. Er werden 11 parkeerovertredingen en 1 inbreuk op de gordeldracht vastgesteld. 1 bestuurder reed een rondpunt op langs de linkerzijde. 3 vrachtwagens stonden in overtreding geparkeerd op de Begijnenmeers. Er werd 1 verbalisering opgesteld wegens het niet gebruiken van de richtingaanwijzers. 1 taxibestuurder werd geverbaliseerd omdat geen contract kon worden voorgelegd. Er werd 1 proces-verbaal opgesteld wegens het onvoldoende vastmaken van de lading.

Het ANPR-voertuig controleerde 863 nummerplaten.

Er werden voetpatrouilles uitgevoerd in de stationsbuurt.

Op de E40 werd 1 persoon geverbaliseerd wegens rijden op de pechstrook.