Persbericht: verkeersactie in Ternat in samenwerking met Vlaamse Belastingdienst

De politiezone TARL organiseerde op 14 februari 2019 een verkeersactie in Ternat in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst waarbij 1.100 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Voor 1 bestuurder volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

1.210 kentekenplaten werden gecontroleerd op onder meer de geldigheid van het verzekerings- en keuringsbewijs. Er werd in totaal een bedrag van 5.062,98 euro geïnd aan achterstallige belastingen. Er werd voor een totaal van 823,35 euro aan voertuigen getakeld wegens achterstallige belastingen.

 

logo vlabel

In totaal werden 17 verkeersinbreuken vastgesteld wegens: niet dragen van de gordel, niet-reglementair gebruik van de gordel van een kinderstoel, GSM-gebruik achter het stuur, gebrekkige ladingzekering, niet-reglementaire reproductie van de kentekenplaat, vervallen keuring- of verzekeringsbewijs, besturen van een niet-ingeschreven voertuig, besturen van een voertuig zonder houder te zijn van een rijbewijs en het uitlenen van een voertuig aan een persoon onder invloed.

Er werd 1 proces-verbaal opgesteld wegens smaad.