Persbericht: verkeersactie ladingzekering 29 april 2019

De politieassociatie centrum (PACE), bestaande uit de politiezones Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW), Dilbeek en Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL), hebben op 29 april 2019 deelgenomen aan een multidisciplinaire verkeersactie gericht op ladingzekering.

 

logo patch tarl

Ladingzekering betreft het geheel van maatregelen met betrekking tot het gewicht, de verpakking en de bevestiging die het veilig transport van goederen moet garanderen.

De actie kreeg de steun van de federale wegpolitie, het politioneel experten netwerk (CENTREX) - ladingzekering, de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise (KLM), de politiezone Zaventem en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het verkeersdispositief werd opgesteld op het grondgebied van de politiezone AMOW aan de weegbrug op de Zuiderlaan in Zellik.

In totaal werden 32 vrachtwagens en enkele personenwagens en lichte vrachtwagens onderworpen aan een algemene controle.

De politie stelde 20 inbreuken voor ladingzekering vast. Er werd ter plaatse voor 3.450 euro aan boetes geïnd. Inzake vervoer van gevaarlijke goederen werden nog eens 2 inbreuken geverbaliseerd. Bij 1 bestuurder werd overlading vastgesteld en bij 2 andere bestuurders inbreuken op de technische eisen.

Alle voertuigen werden geïmmobiliseerd tot de inbreuken werden verholpen. Alle voertuigen konden tegen het einde van de verkeerscontrole de controleplaats verlaten.

Verder werd nog geverbaliseerd wegens gordeldracht (8 bestuurders) en GSM-gebruik (2 bestuurders). 1 bestuurder van een lichte vracht (-3,5 ton) werd geverbaliseerd wegens losliggende stukken in de laadruimte.