Persbericht: verkeersactie PACE te Ternat en Merchtem 12 juli 2019

Op vrijdag 12 juli 2019 hebben de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) en de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) in het kader van de politieassociatie ‘centrum’ (PACE) een verkeersactie georganiseerd.

In Ternat werden aan de rotonde Brusselstraat/Wijmenierlaan 374 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 11 bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs ingehouden voor 3 uur. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs ingehouden voor 6 uur. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen waardoor de betrokkene zich zal moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Er werd ook geverbaliseerd voor: gordeldracht (3x), ontbrekend kinderzitje (1x), onaangepaste snelheid (1x), inbreuk op de inschrijving (1x), inbreuk op de taxiwetgeving (1x), inbreuk inzake rijbewijs (1x).

In Merchtem werden op de Kouter 211 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 13 bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Van 9 bestuurders werd het rijbewijs ingehouden voor 3 uur. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs ingehouden voor 6 uur. 2 bestuurders droegen geen gordel. Van 1 bestuurder was het keuringsbewijs vervallen.