Persbericht: verkeersactie PZ TARL 30 november 2018: 6 inhoudingen van het rijbewijs

Op 30 november 2018 hebben 5 medewerkers van de politiezone TARL een verkeersactie gehouden op het grondgebied van de 4 gemeenten.

 

LOGO PZ

In Ternat werden 25 personen gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 2 bestuurders hadden teveel alcohol genuttigd. Hun rijbewijs werd 3 uur ingehouden. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens het negeren van een rood licht.

In Affligem werden 55 personen gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 2 bestuurders hadden teveel alcohol genuttigd. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs 3 uur ingehouden. Bij een andere bestuurder werd het rijbewijs 6 uur ingehouden. Daarnaast werden er nog 2 bestuurders geverbaliseerd wegens het negeren van een bevel van een bevoegd persoon en het overschrijden van een ononderbroken witte lijn alsook wegens het besturen van een wagen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs.

In Roosdaal werden 157 personen gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 1 bestuurder had teveel alcohol genuttigd waardoor het rijbewijs voor 6 uur werd ingehouden. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens het niet dragen van de gordel.

In Liedekerke werden 109 personen gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 1 bestuurder had teveel alcohol genuttigd waardoor het rijbewijs voor 3 uur werd ingehouden. 1 persoon werd geverbaliseerd wegens het besturen van een niet-verzekerd voertuig. 1 andere bestuurder werd geverbaliseerd wegens roekeloos rijgedrag