Persbericht: verkeerscontroles 25 maart 2018: 3 inhoudingen en 1 intrekking rijbewijs + arrestatie na poging tot diefstal met braak

Op zondag 25 maart 2018 voerden 12 politiemensen verkeerscontroles uit op het volledige grondgebied van de PZ TARL.

In Ternat werden 73 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af en testte bovendien positief op drugs in het verkeer. Voor deze bestuurder volgde de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

Te Affligem werden 86 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af waardoor een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur volgde.

Te Roosdaal werden 27 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. Geen enkele bestuurder legde een positieve ademtest af.

Tijdens het dispositief te Roosdaal werd 1 ploeg naar het KTA te Liedekerke gestuurd wegens een poging diefstal met braak. Op de terreinen van de school werd een verdachte aangetroffen. In overleg met het parket Halle-Vilvoorde werd de betrokken persoon gearresteerd.

Te Liedekerke werden 30 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. 2 bestuurders legden een positieve ademtest af. Er volgde een inhouding van het rijbewijs voor respectievelijk 3 uur en 6 uur.