Persbericht: Waarschuwing diefstal uit voertuigen en woninginbraken bij valavond.

De politiezone TARL waarschuwt opnieuw voor dievenbendes die het gemunt hebben op de stuurwielen en/of boordcomputers van auto’s. Targets zijn vaak voertuigen van Duitse makelij (BMW, Audi, Mercedes).

Ter preventie worden voertuigen idealiter geparkeerd in een afsluitbare én slotvaste garage. Indien het voertuig op de openbare weg wordt geparkeerd, gebeurt dit bij voorkeur op een goed verlichte plaats die niet onttrokken is aan de sociale controle en/of het zicht van buurtbewoners.

In de komende maanden wordt het ’s avonds vroeger donker. De duisternis geeft inbrekers een bijkomende gelegenheid om ongezien woningen te inspecteren en vervolgens hun slag te slaan. De politiezone TARL wil de inwoners van haar zone nogmaals vragen de nodige maatregelen te treffen ter preventie van woninginbraken. Burgers kunnen daarvoor terecht op de website van de politiezone TARL https://www.politie.be/5407/ rubriek vragen/preventie. Inwoners kunnen ook gratis diefstalpreventieadvies aanvragen op hun wijkkantoor of deze elektronisch aanvragen via het mailadres van het wijkkantoor.

Indien u verdachte handelingen of personen waarneemt, neem onmiddellijk contact op met het noodnummer 101. In het bijzonder nummerplaten van verdachte voertuigen en gedetailleerde persoonsbeschrijvingen zijn nuttig voor verder onderzoek door de politie.

De politiezone TARL zet de komende tijd extra patrouilles in bij valavond.