Politiezones Dilbeek en TARL arresteren verdachte van diefstal op heterdaad te Groot-Bijgaarden

Op 4 januari 2019 om half drie ’s nachts ontvingen interventiemedewerkers van de politiezone Dilbeek een 101-noodhulpoproep naar aanleiding van een verdachte toestand op de A. Gossetlaan te Groot-Bijgaarden.

Een eerste melding betrof de aanwezigheid van een verdacht individu gezien op het terras van de woning van de melder. Een tweede melder deelde aan de hulpdiensten mee dat een duidelijke hulpkreet werd gehoord.

 

Gelet op het tijdstip van de feiten en de mogelijkheid om een verdachte op heterdaad te vatten gingen twee interventieploegen van de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) in bijstand.

Beide politiezones maken deel uit van de politieassociatie centrum (PACE) waartoe ook de politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW) behoort.

Een aspect van deze samenwerking omvat het prioritair bijstand verlenen aan elkaar in geval van dringende 101-noodhulpoproepen.

Op basis van de persoonsbeschrijving door de melders kon een interventieploeg van de politiezone TARL de verdachte aantreffen en staande houden.

De betrokkene werd overgebracht naar het hoofdcommissariaat van de politiezone Dilbeek en ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde.