PZ TARL arresteert dader van diefstal te Ternat.

Op 15 mei 2018 kreeg de PZ TARL in de loop van de namiddag een oproep binnen van een diefstal in woning op de Statiestraat te Ternat. De verdachte vluchtte weg in de richting van de Markt nadat de bewoonster de verdachte aantrof op de benedenverdieping van haar woning.

Het slachtoffer belde dadelijk het 101-noodnummer en kon een grondige beschrijving van de dader meedelen aan de politie.

Op basis van de persoonsbeschrijving en de vluchtroute organiseerden de interventie-eenheden van de PZ TARL zich onder meer in de richting van het kruispunt van de Bodegemstraat en de Keizerstraat.

Daar maakte een werknemer van de PCA garage De Geyndt een van de inspecteurs van de PZ TARL attent op het feit dat een verdacht persoon zich ophield in de toonzaal.

Deze persoon, die aan de persoonsbeschrijving voldeed van de initiële 101-oproep, werd gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat te Liedekerke voor identificatie en verhoor. De gearresteerde persoon betreft een 53-jarige Belg woonachtig te Sint-Agatha-Berchem. 

De verdachte zal wegens gewone diefstal en aanmatiging van naam worden vervolgd door het Openbaar Ministerie, parket Halle-Vilvoorde volgens de procedure ‘Betekening Politie’ (BePol) en worden gedagvaard voor de Rechtbank van eerste aanleg op 13 september 2018. 

Deze interventie toont het belang aan van een goede beschrijving van eventuele verdachten, voertuigen en vluchtroute bij het contacteren van het 101-noodnummer en het bekomen van een resultaatgerichte tussenkomst door de politie.

De PZ TARL wenst het slachtoffer dan ook te danken en te feliciteren omwille van haar koelbloedigheid en aandachtigheid tijdens deze ongetwijfeld stressvolle ervaring.