Verkeersactie 14 juni 2018 op het volledige grondgebied van de PZ TARL

Op donderdag 14 juni 2018 heeft de PZ TARL op haar volledige grondgebied een verkeersactie georganiseerd met inzet van het ANPR-voertuig (Automatic Number Plate Recognition).

logo van politiezone TARL 5407

Te Ternat controleerde het ANPR-voertuig 537 voertuigen. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens dronken sturen, er volgde een onmiddellijke inhouding van het rijbewijs voor 6 uur.

Er werden 2 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor gsm-gebruik achter het stuur, 1 onmiddellijke inning werd opgesteld ingevolge het niet dragen van de gordel.

Eén bestuurder liep tegen de lamp wegens het besturen van een voertuig welke niet ingeschreven noch verzekerd was terwijl hij niet beschikte over een rijbewijs. Bovendien negeerde hij het bevel tot stoppen.

Te Affligem werden 230 bestuurders gecontroleerd op dronken sturen. Het ANPR-voertuig controleerde 1.087 voertuigen. Er werd 1 onmiddellijke inning opgesteld voor gsm-gebruik achter het stuur.

In Roosdaal controleerde het ANPR-voertuig 680 voertuigen. Er werd 1 PV opgesteld wegens een verlopen keuringsbewijs.

In Liedekerke werden 186 bestuurders gecontroleerd op dronken sturen. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af en er volgde een onmiddellijke inhouding voor 6 uur. Er werden 642 voertuigen gecontroleerd met het ANPR-voertuig. Er werd 1 onmiddellijke inning opgesteld wegens gsm-gebruik achter het stuur, 1 onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel en 2 onmiddellijke inningen wegens foutief parkeren. Er werd tevens 1 PV opgesteld wegens inbreuken op de fiscale regelgeving.