Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 053 65 00 65.

Verkeerscontrole PZ TARL leidt tot aanhouding en gerechtelijk onderzoek in drugsdossier

Op 6 mei 2018 heeft de PZ TARL op haar grondgebied een verkeersactie georganiseerd met inzet van 7 medewerkers van haar interventie-eenheid.  

 

Te Liedekerke werden 130 personen gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. Voor 1 bestuurder volgde de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen wegens alcoholintoxicatie.

Verder werd 1 onmiddellijke inning opgesteld na vaststelling van het niet-reglementair dragen van de veiligheidsgordel door een kind. 

Te Affligem werden 162 personen gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur.  Voor 1 bestuurder volgde de onmiddellijke inhouding van het rijbewijs voor 3 uur wegens alcoholintoxicatie.

1 bestuurder werd geverbaliseerd voor het niet-reglementair dragen van de veiligheidsgordel. 

Te Roosdaal  werden 67 personen gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. 

Voor 1 bestuurder volgde een onmiddellijke inhouding van het rijbewijs voor 3 uur en voor 1 andere bestuurder voor een onmiddellijke inhouding van het rijbewijs voor 6 uur wegens alcoholintoxicatie. Er werd 1 PV opgesteld wegens inbreuken op de wegcode van een persoon die in het bezit is van een voorlopig rijbewijs. 

Tijdens de controle in Roosdaal werd 1 bestuurder onderschept tijdens een lopend verval op het recht tot sturen waarvoor PV werd opgemaakt. Een aandachtige politiemedewerker herkende de bestuurder immers van een positieve test tijdens een verkeerscontrole die twee dagen eerder plaatsvond en waarbij het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen alsook het voertuig in beslag werd genomen. Bij de nieuwe controle was de bestuurder ook onder invloed van drugs. Door het herhaald rijden onder invloed van alcohol en drugs riskeert de bestuurder nu een verlengde intrekking van het rijbewijs. 

Bij het doorzoeken van het voertuig van deze bestuurder werden 20 gram cannabis en een geldsom van 820 euro in beslag genomen. Ook het voertuig werd in beslag genomen. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het hoofdcommissariaat. In navolging van deze vaststellingen vonden 2 huiszoekingen plaats met bijstand van een drugshond op het grondgebied Roosdaal en Ninove. Deze huiszoekingen resulteerden in 1 arrestatie waarbij een verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De persoon werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De lokale recherche van de PZ TARL voert nader onderzoek uit in deze zaak. 

Deze vaststellingen tonen aan dat routine verkeerscontroles niet enkel op vlak van verkeersveiligheid noodzakelijk zijn maar zeker en vast ook in de strijd tegen criminaliteit. 

Laatste nieuws