Waarschuwing diefstal van werkmateriaal uit voertuigen in corona tijden – 28 maart 2020

Wegens verschillende meldingen van diefstal uit voertuigen in Roosdaal en Liedekerke vraagt de PZ TARL aan de inwoners van de gemeenten Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke om extra waakzaamheid. Ook tijdens de corona-crisis blijven daders van woninginbraak of diefstal uit voertuigen actief.

logo

Tijdens de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart werd er in de Kerkstraat in Roosdaal en de Gravenbosstraat in Liedekerke ingebroken in 2 camionetten. Daders hebben voornamelijk als doel om werkmateriaal te stelen. Later die nacht werd er in dezelfde buurt ook een poging tot woninginbraak gepleegd.

Eigenaars worden gevraagd hun voertuig indien mogelijk in een afsluitbare en slotvaste garage te parkeren. Indien het voertuig op de openbare weg wordt geparkeerd, gebeurt dit bij voorkeur op een goed verlichte plaats die niet onttrokken is aan de sociale controle en/of het zicht van buurtbewoners. Zorg er ook voor dat de voertuigen zelf steeds goed afgesloten zijn en haal werkmateriaal uit de camionetten.

Indien u verdachte handelingen of personen waarneemt, contacteer dadelijk het noodnummer 101. Zo kan de politie spoedig ter plaatse gaan en de nodige vaststellingen doen. In het bijzonder de kentekenplaten zijn nuttige info voor verder politioneel onderzoek.