Nood aan een babbel? JAC en CAW helpen jou verder!

Naar aanleiding van de coronacrisis is het leven in de gezinnen enorm veranderd. We moeten allemaal thuis blijven en de dagelijkse routine is verdwenen. Niet iedereen heeft het hier even makkelijk mee. Maar wat moet je doen met al die opgekropte gevoelens?

JAC - jongeren

Jongeren hebben vooral nood aan een nieuwe uitlaatklep. Hier speelt JAC op in door hun maximaal bereik te vergroten op allerlei kanalen. JAC is een jongerenhulpverleningsorganisatie die anoniem en laagdrempelig te werk gaat. Jongeren tussen 12 en 25 jaar, kunnen een beroep doen op deze organisatie.

JAC Zuid Oost-Vlaanderen is elke werkdag tussen 9u en 17u bereikbaar op het nummer:  

Ook hun chathulpverlening is enorm uitgebreid omdat niet alle jongeren de mogelijkheid hebben om te bellen als andere familieleden steeds in de buurt zijn. Het aantal jongeren dat een beroep doet op de chat stijgt met de dag, dus breidt het JAC hun uren uit, alsook hun bezetting tijdens de chaturen. Jongeren kunnen elke weekdag chatten (JAC chat) van 11u tot 20u via www.jac.be of op afspraak.

CAW - volwassenen

Ook voor de ouders zijn het geen makkelijke tijden. De ouders hebben de zorg voor de kinderen, het huishouden, het opvolgen van het schoolwerk en meestal ook hun telewerk. Ouders zien vaak geen einde meer aan de lange dagen en dit leidt snel tot frustraties. Volwassenen hebben ook nood aan een babbel en hier kunnen ze een beroep doen op het CAW. Ze kunnen het CAW bereiken via het telefonische onthaal 0800 13 500, elke werkdag van 9u tot 17u, of via mail (www.caw.be).

Ook voor de volwassenen is er een chat voorzien. Elke weekdag kunnen ze chatten van 11u tot 20u via www.caw.be of op afspraak.