VERKEERSHINDER SCHELDEBRUG 13/9/2021 - 20/9/2021

Op maandag 13 september 2021 start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op Nieuwe Brug (N407) over de Schelde in Wetteren. Voor de veiligheid en een beter wegcomfort krijgt het wegdek van de brug over de Schelde een nieuwe asfaltlaag. Het verkeer wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De werken zullen een week duren.       

Scheldebrug

Nieuw wegdek Scheldebrug

Momenteel is er spoorvorming vast te stellen op het wegdek van de Nieuwe Brug (N407) in Wetteren. De aannemer vernieuwt het wegdek tussen de rotonde Cooppallaan/Nieuwe Brug en het kruispunt van de Nieuwe Brug met de Prinses Josephine Charlottelaan. De werken starten op maandag 13 september en zijn klaar op maandag 20 september 2021.

Verkeerssituatie

Het verkeer op de Nieuwe Brug (N407) wordt beurtelings geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Fietsers kunnen gebruik maken van de fiets- en voetgangersbrug De Passerelle over de Schelde. Voetgangers kunnen langs de werfzone.
Het verkeer kan ook omrijden in de beide richtingen via de Wetterensteenweg/ Ten Ede Dorp/ Mellesteenweg/ D' Haenestraat/ Wellingstraat/ Charles Lebonstraat/ Dorpstraat/ Kerkplein (N438), de Brusselsesteenweg (N9), de Kwatrechtsteenweg/ de Noordlaan/ de Gentsesteenweg (N400). Verkeer (+3,5 ton) rijdt om in de beide richtingen via de N407, de N445, de R4 en de Brusselsesteenweg (N9).

Minder hinder

Er wordt in vier fasen gewerkt zodat het verkeer langs de werfzone kan blijven rijden.
Deze info kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/Wetteren