Nieuws

TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT SEUGENSVELD WICHELEN

In de nieuwe wijk tussen de Doornweg en de Vrije Kleuterschool De Kleurenboog in Wichelen wordt bij wijze van proef een nieuw verkeersreglement ingevoerd. Vanaf 1 september 2019, bij het begin van het nieuwe schooljaar, kan er nog enkel plaatselijk verkeer Seugensveld inrijden.

Wie zijn kinderen met de wagen naar school brengt, dient dus achter het voetbalveld op de Doornweg te parkeren en de weg naar de scholen te voet voort te zetten. Die regeling moet de veiligheid van de schoolgaande kinderen vergroten. De nieuwe situatie zal tegen het einde van het kalenderjaar geëvalueerd worden.

https://www.wichelen.be/algemeen/tijdelijk-verkeersreglement-seugensveld-wichelen?fbclid=IwAR2PqQ_ALTiF_v7huR9Zz5Dj3uBtDZteMTZYEbFzmccxt3LI0U7-so81xvo

Door de warme weersomstandigheden sluit het gemeentehuis Laarne de deuren om 14 uur op woe.24/7 en do.25/7.
Het onthaal van de wijkpost Laarne zal bijgevolg uitzonderlijk gesloten zijn op woensdagnamiddag.

Bij het plaatselijk politiekantoor, via de app ‘De Politie’ of via ‘Police on web’ kan je gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. De politie komt dan op onregelmatige tijdstippen langs, controleert of al je deuren en ramen afgesloten zijn en let op mogelijke sporen van inbraak.

Meld de periode van afwezigheid minstens 7 dagen op voorhand.

Zorg voor een contactpersoon die de politie eventueel kan bereiken tijdens jouw afwezigheid.

Binnen enkele dagen begint de vakantie-uittocht en blijkbaar zijn alle middelen goed om de vermoeidheid achter het stuur tegen te gaan. Volgens een Europese enquête[1] eet 43% van de Belgen tussendoortjes om de vermoeidheid tegen te gaan. Anderen gebruiken zelfs technische hulpmiddelen om te vechten tegen het risico van vermoeidheid achter het stuur. Het BIVV testte enkele van die systemen en stelde vast dat ze niet altijd even goed werken. Slechts 15% van de signalen werden als correct beschouwd.

Meer dan 1 Belg op 4 dommelde al eens kort in achter het stuur :
Volgens een recente enquête belandde 13% van de Belgische bestuurders al eens op de pechstrook of naast de weg in een moment van slaapdronkenschap. 28% had zelfs de indruk dat ze enkele seconden ingedommeld waren achter het stuur. Dat ligt iets hoger dan het Europese gemiddelde (25%).

Voel je je vermoeid, doe eerst een dutje alvorens uw wagen te besturen.