Nieuws

Diefstallenreeks

Op vrijdag, 16 oktober werden 4 inbraken/diefstallen vastgesteld in de Serskampstraat, Smetledesteenweg en Adolf Papeleustraat te Wetteren. 

De diefstallen/inbraken moeten gepleegd zijn tussen donderdag, 15/10,22u en vrijdag, 16/10/20,07:00u. 

1) Niet slotvaste garagepoort geopend en diefstal uit een slotvast voertuig in de Smetledesteenweg. 

2) Niet slotvaste achterdeur geopend en diefstal uit de woning in de Serskampstraat. 

3) Tuinhuis doorzocht in de Serskampstraat. 

4) Raam uitgegooid achteraan de woning + woning doorzocht in de Adolf Papeleustraat. 

Heb je mogelijks info omtrent bovenstaande feiten? Mail dan naar PZ.WLW.Recherche@police.belgium.eu 

De wintermaanden staan voor de deur. Tijdens de winter is er een toename van het aantal inbraken. Het slechte weer, de vroege duisternis en de mensen die minder op straat komen, geven inbrekers meer redenen om hun slag te slaan. Het is daarom van belang om je zo goed mogelijk te beveiligen.

Onze drone zorgt voor extra ogen in de lucht!

Misschien heb je het al gemerkt: het politiekorps van Wetteren-Laarne-Wichelen kan voortaan een drone inzetten. De politie zal het toestel enkel gebruiken om een wettelijk doel na te streven.

Zo kan dit toestel operationeel ingezet worden tijdens evenementen, bij gerechtelijke opdrachten of verkeersacties, bij heterdaad diefstallen en inbraken, voor de screening van de parkings langs de E17 en E40 naar aanleiding van de transmigratieproblematiek, maar ook voor de opmaak van schetsen van verkeersongevallen is de drone al diverse keren gebruikt.

Bovendien werd ook al tweemaal versterking geboden bij het opsporen van verdachten bij een inbraak op heterdaad. Ook bij huiszoekingen van de recherche, bij de vaststelling van  een arbeidsongeval met luchtfoto’s en bij het verlenen van bijstand aan de brandweer, bewees de drone al zijn nut.

In de herfst en de winter zijn de dagen kort en schemert het nog als je kind naar school vertrekt. Een goede fietsverlichting is dan cruciaal om veilig naar school te fietsen. Sensibiliseer je kind om de fietsverlichting ook daadwerkelijk te gebruiken van zodra het nodig is.

Ook fluohesjes vallen beter op in het verkeer en verminderen het risico op ongevallen.

Onder het motto ‘samen sterk in verkeersveiligheid’ zal de lokale politie Wetteren – Laarne – Wichelen ook dit jaar vóór de herfstvakantie gratis fluorescerend materiaal uitdelen.