Opgepast, inbrekers vieren geen oudejaarsavond

Vier je de nacht van oud op nieuw buitenshuis? Voorkom dat je woning een potentieel doelwit vormt voor inbrekers. We willen bewoners extra waarschuwen voor mogelijke inbraken tijdens oudejaarsnacht en zetten daarom nog enkele tips op een rijtje.

De 3 belangrijkste tips:

  1. Sluit alles goed af.
  2. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld een lamp of licht te laten branden.
  3. Bij het opmerken van verdachte personen, zoals onbekenden die bij de buren door een raam gluren of ronddwalen in de tuin, bel onmiddellijk de politie. Twijfel nooit om 101 te bellen. Als je buren wel thuis zijn, laat ze een oogje in het zeil houden.

Nog enkele aanvullende tips:

  1. Laat nooit een boodschap achter op de deur en verstop geen (huis)sleutels op voor de hand liggende plaatsen. Hang je sleutels ook nooit direct bij de voor-of achterdeur.
  2. Berg steeds ladders en ander materiaal op, dat dieven kunnen gebruiken.
  3. Wacht met posten op social media. Ben je op vakantie of die avond buitenshuis? Deel het pas via social media als je weer thuis bent.
  4. Houd waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht. Nieuwigheden gekocht/gekregen…zorg dan dat je de dozen niet op de stoep zet bij het huisvuil.
  5. Wanneer je hoort dat je ongewenst bezoek in huis hebt, kunt je best veel lawaai en/of licht maken. Schakel direct de politie in en ga nooit de confrontatie aan.
  6. Meer tips om je huis of appartement te beveiligen tegen inbraak? Vraag een gratis huisbezoek aan van een diefstalpreventieadviseur. Dit kan via de website www.hethoutsche.be, onderaan: ‘diefstalpreventieadvies aanvragen’.

De politiezone Het Houtsche wenst u alvast een veilige en zorgeloze overgang van oud naar nieuw toe.