Shoebox actie in het kader van de Warmste Week

Naar aanleiding van de Warmste Week organiseert politiezone Het Houtsche een inzamelactie van tweedehandsspeelgoed voor kansarme gezinnen met kinderen.  Hiervoor werken we samen met de sociale diensten van de 3 gemeenten.

shoebox-actie

We lanceerden een oproep bij de medewerkers van onze politiezone om speelgoed mee te brengen. Daarnaast zamelde ook het personeel van de gemeenten speelgoed in. De inzameling werd een groot succes!

We verdeelden het vele speelgoed per leeftijd over (schoen)dozen. We stopten er ook onze kerst- en nieuwjaarswensen in en versierden de dozen met een politiestrik. In totaal konden we 130 pakketjes maken.

Intussen zijn de cadeautjes bij de sociale diensten die ervoor zorgen dat de speelgoeddozen bij de meest kwetsbare gezinnen terecht komen.

Waarom?

Binnen de werkgroep ‘overlast-sluikstorten’ van het korps ontstond het idee om in het kader van duurzaamheid speelgoed die we niet meer nodig hebben, te hergebruiken.

Als sociaal geëngageerd korps zochten we naar een goed doel waar we onze mooi gevulde schoendozen aan konden schenken.

In nauwe samenwerking met onze gemeentebesturen van Zedelgem, Oostkamp en Beernem kunnen we via de sociale huizen onze lokale bevolking helpen.