Spelenderwijs omgaan met cybercriminaliteit 

Politiezone Het Houtsche geeft tijdens het lessenpakket MEGA een kaartspel met tips en tricks.

mega kaartspel De Notelaar Oedelem

MEGA staat voor ‘Mijn Eigen Goed Antwoord’ en is een vormingspakket dat is afgestemd op leerlingen van het zesde leerjaar.  Het heeft als doel jongeren sociaal vaardiger en weerbaarder te maken wanneer zij in contact komen met risico’s op vlak van veiligheid, drugs en alcohol, stress, groepsdruk, internet,... . Zo staan de leerlingen een stuk steviger in hun schoenen als ze de stap zetten naar het middelbaar onderwijs. 

Drie van de tien lessen uit dit vormingspakket worden gegeven door de MEGA-inspecteurs van de PZ Het Houtsche. Cybercriminaliteit is de laatste jaren sterk toegenomen. Het is belangrijk dat jongeren reeds op vroege leeftijd de gevaren leren kennen. De politiezone Het Houtsche ontwikkelde een preventiespel met veel waardevolle tips om te voorkomen dat men slachtoffer wordt van phishing of WhatsAppfraude. We zijn ervan overtuigd dat het kaartspel in de smaak zal vallen en hopen dat de leerlingen het regelmatig zullen spelen met hun gezin, familie en vrienden.  

De politiezone Het Houtsche organiseert in elke gemeente een preventieavond omtrent cybercrime. Een politie-inspecteur legt de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit uit, geeft preventieve tips en geeft aan wat je kan doen wanneer je slachtoffer bent geworden.  Zowel in Beernem en Zedelgem hadden we na afloop een tevreden publiek. Heb je interesse? Dan ben je op 23 februari 2023 om 19.30 uur welkom in De Valkaart te Oostkamp.